Vores Team

Jonas Mirza. Bestyrelsesmedlem. “Ved at trække på islamhistoriske kilder, bryder Mariam Moskeen med en patriarkalsk-designet koranfortolkning, hvormed man udfordrer samtidens monolitiske idéer om islam, men først og fremmest åbner et religiøst rum for de mange muslimer, der higer efter et sted, der favner de islamiske værdier som udgør moskeens fundament. Derfor er jeg tilknyttet Mariam Moskeen.”

Sherin Khankan. Foredragsholder, imam, forfatter og aktivist. Cand.mag. i religionssociologi og filosofi fra Københavns Universitet og specialiseret i nutidig islamisk aktivisme i Mellemøsten. Sherin lærte også arabisk på Københavns Universitet, Kairo og Damaskus Universitet og Islamisk åndelig pleje, Københavns Universitet. Udover sit virke som en imamah hos Mariam Moskeen, er Sherin også administrerende direktør for Exitcirklen – en NGO, der yder hjælp til personer, der udsættes for psykisk vold.

Som forfatter har Sherin udgivet “Islam og forsoning – en offentlig sag” (2006, Lindhardt og Ringhof, DK), “Muslimernes Islam – Religion-Kultur-Samfund” (2010, Pantheon, DK), “Paradis ligger under mors fødder” (2011, Haase & Søn, DK), “Women are the future of islam” (2018, Penguin Books, UK).

Saer al-Jaichi. Phd. i islamiske studier samt ekstern lektor ved Københavns Universitet, specialisere sig om Islamisk/Arabisk filosofi og civilisation, udvikling og kritisk tænkning. Næstformand og underviser i Mariam Moskeens Islamiske Akademi (MIA).

Aliah Ali. Bestyrelsesmedlem, imam og muslimsk feminist med baggrund i muslimsk familieret i Malaysia. Aliah tror på forenelighed mellem islam og menneskerettigheder og islam og kvinders rettigheder. Gennem sit arbejde hos Mariam Moskeen bringer Aliah spørgsmålet om muslimske kvinders rettigheder til den islamiske og retlige diskurs i Europa.

Amina Elmi. Dansk-somalisk digter og imam. Amina sigter mod at skabe opmærksomhed om islamisk tradition og dens historiske forbindelse til spiritualitet og kunst. Et andet mål er at skabe et rum med adgang til kvindelige stemmer med henblik på den klassiske tekstkanon og recitation af Koranen.

Mavish Ahmad. Phd. i statsvold på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan. Hun er også co-convener for Cambridge Critical Theory & Practice Seminar Series og medstifter og samarbejdspartner for Critical Pakistan Research Cluster i Cambridge med Arif Naveed (Cambridge). Ved siden af ​​sin ph.d.-grad er Mahvish Ahmad også en uafhængig journalist og politisk arrangør. Mavish er p.t. bosiddende i Sydafrika, hvor hun blandt andet arbejder for moskeen.